oceaan mineralen

de zoutkristallen uit La Palma

 

La Palma

Diep in de Atlantische Oceaan ligt het eiland La Palma.

Een deel van dit eiland is door de UNESCO uitgeroepen tot wereld-natuurreservaat vanwege de bijzondere kwaliteit van het zeewater, de zoutbekkens en de ruimte die dit gebied biedt aan vele levende organismen.

De bekkens gevuld met zeewater geven ruimte aan planten en dieren die zich hebben aangepast aan de zeer zoute leefomgeving. Deze organismen verrijken het zout. Het natuurgebied is een plaats van rust en voeding voor vogelkolonies

In dit bijzondere natuurgebied wordt op traditionele wijze zout gewonnen.

Met behulp van de zee, de zon, de warme passaatwinden en de warmtevasthoudende donkere vulkanische aarde wordt het zout gedroogd.

Voorzichtig, om de zoutbekkens niet te beschadigen, wordt het zout met de hand verzameld en zonder enige verdere bewerking of toevoeging verpakt.

Mede door het schone water en de aanwezigheid van de specifieke zoutwater organismen wordt het zout volgens de zoutkenners aldaar als geneeskrachtig aangemerkt.

 

Het zout kristalliseert op een rustige en natuurlijke wijze, passend bij de samenstelling. De natuurlijke kristallisatie maakt dit prachtige, zonnige en zuivere zout bijzonder geschikt om de ‘Oceaan mineralen van Sea & See’ te worden. 

Dat het daarna met liefde en zorg is verzameld en verpakt, is te zien aan de mooie ongeschonden kristalstructuur.Het zout van La Palma bezit alle eigenschappen en kracht om de zeer specifieke receptuur te dragen, die door Alexandra Steverink is ontwikkeld.