m i l i e u

Binnen het bedrijf Sea & See streven we naar zo min mogelijke milieu belasting. Zowel met de producten als met de verpakking.

 

Producten

De ingrediënten van de Sea -and Sea producten zijn van natuurlijke oorsprong en volledig afbreekbaar. De oceaan mineralen (zuiver Altlantisch zeezout) zijn aangevuld met plantaardige stoffen.

Waar kan is gekozen voor biologische producten. Omdat het in droge vorm verpakt is en zout een conserverende werking heeft, zijn verdere toevoegingen niet nodig.

De producten zijn vrij van viscositeitsregelaars, conserveermiddelen, kleurstoffen of andere chemische toevoegingen of E-nummers en dierproef vrij.

Verpakking

Dank zij het bedrijf Bio4pack zijn we erin geslaagd de producten composable te verpakken. Verwijzing naar dit bedrijf. Het papier wat gebruikt wordt binnen Sea & See is Paperwise papier, afkomstig van een project uit India, waar van landbouwafval papier gemaakt wordt. Verwijzing naar het Paperwise project. We mogen daarom de volgende keurmerken voeren.

   

100% natuurlijk

vrij van synthetische stoffen

dierproef vrij

biologische ingrediënten

composteerbare verpakking

met respect voor de planeet

Verpakkingsloos

Ook dat kan. De droge vorm van de producten leent zich goed voor verpakkingsloos kopen/verkopen. Neem hiervoor contact op met ons team.

Nog geen 100%

Waar kan kiezen we als bedrijf voor biologisch en zo min mogelijk belasting voor het milieu. Volledige milieu ontlasting lukt nog niet, denk bv aan het transport en de energie die sommige productie processen kosten. Gestreefd wordt om dit te optimaliseren. Zo zijn de producten droog verpakt. Je voegt zelf water toe vlak voor het gebruik. Dat scheelt transportbelasting.