het milieu

onze zorg

Binnen het bedrijf Sea & See streven we naar zo min mogelijke milieu belasting. Zowel met de producten als met de verpakking.

 

Producten

De ingrediënten van de Sea & Sea producten zijn van natuurlijke oorsprong en volledig afbreekbaar. De oceaan mineralen (zuiver Altlantisch zeezout) worden handmatig in een rustig tempo vermalen. Daarna wordt het verrijkt met met plantaardige stoffen van biologische oorsprong.

Omdat de producten in droge vorm verpakt zijn en zout een conserverende werking heeft, zijn verdere toevoegingen niet nodig. Alle ingrediënten hebben maar één doel: het haar en de hoofdhuid te reinigen of te voeden.

De producten zijn vrij van viscositeitsregelaars, conserveermiddelen, kleurstoffen of andere chemische toevoegingen of E-nummers en dierproef vrij.

 

 

Bij de ondersteunende haarverzorgingsproducten

zoals de borstels, handdoeken en dusters is waar kan gekozen voor natuurlijke, biologisch afbreekbare materialen, die herwinbaar zijn en indien voorhanden van biologische oorsprong.

De Microvezel producten horen qua materiaal niet in dit rijtje. Helaas is tot nu toe geen goed vervangend product verkrijgbaar. We streven er naar een natuurlijke vervanger te vinden. 

 

Verpakking

Het papier wat gebruikt wordt binnen Sea & See is Paperwise papier, afkomstig van een project uit India, waar van rijstteeltafval papier gemaakt wordt. Dit materiaal zou anders verbrand worden. De doosjes zijn zo ontworpen dat geen lijm nodig is. Dit papier wordt bedrukt met plantaardige inkt op waterbasis en kan via het oud papier gerecycled worden.

 

Dank zij het bedrijf Bio4pack zijn we erin geslaagd de producten composteerbaar te verpakken. De  binnenverpakking bestempelen we met zelfgemaakte plantaardige inkt. Zo kan dit veilig bij het composteerbare afval. 

 

Verpakkingsloos

Ook dat kan. De droge vorm van de producten leent zich goed voor verpakkingsloos kopen/verkopen. Neem hiervoor contact op met ons team.

 

Nog geen 100%

Waar kan kiezen we als bedrijf voor biologisch en zo min mogelijk belasting voor het milieu. Volledige milieu ontlasting lukt nog niet, denk bv aan het transport en de energie die sommige productie processen kosten. Gestreefd wordt om dit te optimaliseren. Zo zijn de producten droog verpakt. Je voegt zelf water toe vlak voor het gebruik. Dat scheelt transportbelasting.

 

met respect voor de aarde