het milieu

ONZE ZORG

 

Binnen het bedrijf Sea & See streven we naar zo min mogelijke milieubelasting. Zowel bij de producten als bij de verpakking.

Producten

De ingrediënten van de Sea & Sea producten zijn van natuurlijke oorsprong en volledig afbreekbaar. De oceaan mineralen (zuiver Altlantisch zeezout) worden handmatig in een rustig tempo vermalen. Daarna worden ze verrijkt met met plantaardige stoffen van biologische oorsprong.

Omdat de producten in droge vorm zijn verpakt en zout een conserverende werking heeft, zijn verdere toevoegingen niet nodig. Alle ingrediënten hebben maar één doel: het haar en de hoofdhuid te reinigen of te voeden.

De producten zijn vrij van viscositeitsregelaars, conserveermiddelen, kleurstoffen of andere chemische toevoegingen en dierproef vrij.

 

Ondersteunende producten

Bij de ondersteunende haarverzorgingsproducten zoals de borstels, handdoeken en dusters is waar het kan gekozen voor natuurlijke, biologisch afbreekbare materialen die herwinbaar zijn en indien voorhanden van biologische oorsprong.

De microvezel producten horen qua materiaal niet in dit rijtje. Helaas is tot nu toe geen goed vervangend product verkrijgbaar. We streven ernaar een natuurlijke vervanger te vinden. 

Verpakking

Het papier dat gebruikt wordt binnen Sea & See is Paperwise papier, afkomstig van een project uit India waar van rijstteeltafval papier wordt gemaakt. Dit materiaal zou anders worden verbrand. De doosjes zijn zo ontworpen dat geen lijm nodig is. Het papier wordt bedrukt met inkt op waterbasis en kan via het oud papier gerecycled worden.

 

Dankzij het bedrijf Bio4pack zijn we erin geslaagd de navulverpakkingen composteerbaar te verpakken. Ze worden met home made plantaardige inkt bestempeld. Zo kan dit veilig bij het composteerbare afval.

De flacons zijn gemaakt van 100% suikerriet. Het produceren hiervan kost minder energie dan plastic variant. Ze kunnen kunnen hergebruikt worden en zijn makkelijk te recyclen.

Voor de flaconetiketten zijn we nog op zoek naar een milieuvriendelijkere variant.

Verpakkingsloos

Zonder verpakking, ook dat kan. De droge vorm van de producten leent zich goed voor verpakkingsloos kopen en verkopen. Neem hiervoor contact op met ons team.

Nog geen 100%

Waar het kan kiezen we als bedrijf voor biologisch en voor zo min mogelijk belasting van het milieu. Volledige milieu ontlasting lukt nog niet, denk bv aan het transport en de energie die sommige productieprocessen kosten. Gestreefd wordt om dit te optimaliseren. Zo zijn de producten droog verpakt. Je voegt zelf water toe vlak voor het gebruik. Dat scheelt transportbelasting.

 

met respect voor de aarde